Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцето и захарта. Добавяме брашното, бакпулвера, олиото, меда, канелата и киселото мляко и разбъркваме с телена бъркалка.
Изсипваме сместа в тава, която съвсем лекичко намазваме с олио. Печем до готовност.
Докато се пече блата си приготвяме крема. Поставяме тиквата в тавичка и печем до готовност.
След това я поставяме в тензух за 30-40 минути да се отцеди.
Смесваме тиквата, канелата, заквасената сметана, смлените орехи и подслаждаме с пудра захар на вкус.
След като е готов блатът го разрязваме на две части.
Към едната част разнасяме крема и върху него поставяме втората част. Отгоре украсяваме с изрязани кръгли парченца тиква.