Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова торта»Торта Рафаело с домашни бонбони

Торта Рафаело с домашни бонбони

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Торта Рафаело с домашни бонбони
Снимка: Дони Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Насладете се на тази домашна торта Рафаело за специален повод"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 гр
  • масло - 140 гр
  • прясно мляко - 200 мл
  • кокосови стърготини - 140 гр
  • брашно - 380 гр
  • бакпулвера - 2 бр
  • есенция
  • Крем Рафаело
  • заквасена сметана - 400 гр
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • масло - 125 гр
  • бял шоколад - 200 гр
  • кората на половин лимон
  • ванилия
  • кокосови стърготини за поръсване - 100 г
  • Бонбони Рафаело
  • кондензирано мляко - 1 кутийка (397 г)
  • кокосови стърготини - 200 + 30 г за овалване на готовите бонбони
  • масло - 50 г
  • бадеми - 30 бр. обелени и леко запечени
  • За напояване на блатовете
  • подсладено мляко - 150 мл прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сместа е за два блата с диаметър 26 см.

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, прибавя се разтопеното масло, кокосовите стърготини, прясното мляко, есенцията и накрая пресятото брашно с бакпулвера.

Разпределя се в две тави (26 см) покрити с хартия за печене.

Печат се на 180°C за 10-15 минути.

Крем Рафаело

Разбива се сладкарската сметаната до готовност, добавят се заквасената сметана и предварително разтопения шоколад с маслото, охладени, за да не се пресече сметаната. Разбива се до еднородна смес, добавят се кокосовите стърготини, кората на един лимон и есенцията.

Бонбони Рафаело

В подходяща купа се изсипва кондензираното мляко, смесва се с кокосовите стърготини и разтопеното масло, омесва се добре, получава се лепнеща смес, оформят се топчета в центъра, на които се слага по един бадем. Овалват се кокосовите бонбони в стърготини и се прибират в хладилника за поне 2 часа.

В ринг върху подходяща чиния или подложка се сглобява специалната кокосова торта.

Блатовете се напояват с подсладеното и топло прясно мляко, намазват се обилно с крем. Отстранява се рингът, празничната торта се зафилва добре с крем, поръсва се с кокосови стърготини и се декорира с готовите бонбони Рафаело.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: