Домашни бонбони Рафаело

Violeta StrahilovaVioleta Strahilova
Новак
461
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
50
"Дълго време търсихме сполучлива рецепта за домашни бонбони Рафаело и най-накрая я открихме. А сега я споделяме и с вас"

Необходими Продукти

  • бадеми - 60 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • кокосови стърготини - 370 г
  • прясно мляко - 420 мл. кондензирано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кондензираното мляко се затопля в тенджера с незалепващо покритие. Аз купувам подсладено кондензирано мляко, но ако вашето не е, се добавя захар според вкуса на всеки.

След това, преди да е завряло, се слага ванилията и кокосови стърготини (250 гр.), бърка се, докато се получи като тесто, като намаляваме котлона на минимум.

Когато е готово, се оставя, за да изстине. От изстиналото вече тесто оформяме с ръце кръгли топчета като във всяко топче боцкаме във вътрешността по един бадем (трябва да бъдат сурови, не осолени).

Когато изчерпаме цялото тесто, овалваме бонбонките в останалите кокосови стърготини.

При мен, понеже не се овалваха добре, реших да ги потапям леко в студена вода преди овалването и се получи желаният резултат.

Рецептата за бонбони Рафаело е изпълнена!

Лесно, бързо и вкусно! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
правя рецептата вече 3 пъти, обожавам тези бонбони....ммммм.....
25.04.2023 20:30
Elena Todorova
Elena Todorova
откакто си правим домашно Рафаело, вече не купувам купешките бонбони. Поне тук знаем какви продукти слагаме. Видеото е незаменим помощник, ако ще ги правите за първи път.
28.03.2023 12:40
marcheva14
marcheva14
Бонбоните са хубави, но какво прави тук снимката на Невена Блажева Иванова - това е някаква баница с Чери доматки и в никой случай не е снимка на бонбони Рафаело.....грешка някаква е станала, или аз грешно виждам??! Може би е някакъв нов вид на "Бонбони Рафаело " - банички с зеленчуци за разкош.
23.01.2017 18:56
1
4
Elena
Elena
много ги обичам винаги си купувам,сега мога да опитам и да ги приготвя
19.02.2016 10:27
10
2