Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Италиански омлет с джоджен

Италиански омлет с джоджен

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Италиански омлет с джоджен1 / 2
01/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз - 1 малка връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - вкус
  • джоджен - 25 листа, пресен
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна в купа, добавят се с бъркане магданозът, галетата и джодженът. Поръсва се със сол и черен пипер.

Загрява се зехтинът и се излива яйчената смес. Яйцата се държат на огъня около 4-5 мин., или докато яйцата се смесят.

Омлетът се обръща внимателно и се държи на огъня още 4 мин. Трябва да стане светлокафяв и от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: