Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Италиански омлет с картофи

Италиански омлет с картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Италиански омлет с картофи1 / 2
09/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г, обелени и нарязани на тънко
  • лук - 1 глава, червен
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 190 градуса. Намазва се с масло форма за печене с диаметър 23 см. Картофите се варят в подсолена вряща вода, докато омекнат.

Изцеждат се добре и се слагат встрани. Лукът се запържва в зехтина на умерена температура около 10 мин.

Поръсва се със солта. Яйцата се разбиват и се добавят към картофите, пармезанът и лукът. Сместа се изсипва в приготвения вече съд за печене. Пече се около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: