Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Италиански омлет с картофки

Италиански омлет с картофки

Италиански омлет с картофки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ами какво да ви кажем - разбират ги италианците тези работи!"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 50 г.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. След това ги нарежете на подходящи кубчета. Сварете картофите в продължение на 10 минути в тенджера с вода, сол и малко масло.

Готовите картофи пресипете в отделна купа, отцедете и охладете.

В друга купа разбийте яйцата със солта черния пипер и добавете пармезана. Добавете варените картофи и разбъркайте.

Изсипете сместа в тавичка, на дъното на която сте поставили пергаментова хартия.

Печете омлета в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Италианският омлет с картофки е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
много добра рецепта, възнамерявам днес още на обяд да я изпробвам
29.03.2018 07:07