Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Портокалови курабии по турска рецепта

Портокалови курабии по турска рецепта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Портокалови курабии по турска рецепта
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Портокалови курабийки по турска рецепта - ароматни, вкусни, трябва да се опитат задължително"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 L
  • пудра захар - 100 г
  • сол - щипка
  • олио - 130 мл
  • портокалова кора - настъргана от 1 голям
  • мед - 30 г течен
  • брашно - 420 г универсално
  • бакпулвер - 10 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • кафе - по избор добавена 1/2 ч.л. разтворимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с телена бъркалка се разбиват яйцата, солта и захарта. На струйка се добавя олиото настърганата кора портокал и медът.

Разбърква се и постепенно се добавя брашното с бакпулвера. Омесва се нелепнещо тесто.

От тестото се откъсват равни по размер парчета - ползвала съм кантарче, около 30 г всяко, или колкото орех.

Сплескват се леко между ръцете, за да се получи диск - около 4 - 5 см.

Подреждат се курабийките в тава, покрита с хартия за печене, с малко разстояние една от друга. Намазват се с жълтък, разбит с прясното мляко, по избор се добавя и кафето, и се поръсват с кристална захар.

Със зъбите на вилица се маркират вълнообразни линии върху портокаловите сладки, като се стараем да са равни по дълбочина.

Пекат се портокалови курабии по турска рецепта се в затоплена фурна на 170°C за около 15 - 17 минути или до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: