Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с кафява захар и боровинки

Курабийки с кафява захар и боровинки

Курабийки с кафява захар и боровинки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Курабийки с боровинки, които се приготвят бързо и са много, ама много вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 150 г
  • масло - 30 г разтопено
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
  • портоколи - настъргана кора
  • ванилова захар - 1 пакет (5 г)
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • сушени боровинки
  • белтък - 1 бр. за топене
  • кафява захар - 150 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, разбива се с миксер, докато се разтопи.

Добавете олио, разтопено масло, ванилия, кора от портокал.

В киселото мляко се разбива содата за хляб да бухне и сипвате в яйцата.

Прибавете пресято брашно и бакпулвера, замесва се тесто меко - леко лепне.

Разбива се белтък, сипвате кафява захар в плитка чиния за овалване само отгоре.

Нарежете тестото на равни части и оформете топчета.

Всяко се топи в белтък, после в кафява захар и нареждате захаринките в тава върху хартия за печене.

Набодете по една сушена боровинка и печете любимите курабии в загрята фурна 180°C около 20 минути.

Добър апетит с тези курабийки с кафява захар и боровинки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: