Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Дипове»Розов дип от ориз, сирене и тахан

Розов дип от ориз, сирене и тахан

Розов дип от ориз, сирене и тахан
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
06/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Розов дип - наслада за очите, удоволствие за небцето"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч. сварен
  • червено цвекло - 1 с.л. сок (настъргано)
  • сирене - 2 - 3 с.л. натрошено
  • сусамов тахан - 1 богата с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л.
  • червени боровинки - 1 ч.л.
  • пшеничен зародиш - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 - 3 щипки за вкус кристална
  • хималайска сол - ½ к.л., на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, смлян
  • соев сос - по желание
  • шарлан - ½ с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на мощен нутрибулет / блендер сипваме сварения ориз, предварително оцветен с 1 с.л. сок от половин настъргано червено цвекло.

Добавяме натрошеното краве сирене, сусамовия тахан – 1 богата супена лъжица, слънчогледови ядки – 2 с.л., червени боровинки – 1 ч.л., пшеничен зародиш – 1 ч.л., кафява кристална захар – 2-3 щипки за вкус, хималайска сол – ½ к.л. - на вкус, смлян черен пипер – 1-2 щипки, соев сос – по желание, шарлан – ½ с.л.

Разбъркваме и сипваме около половин кафена чашка вода към полезната разядка.

Блендираме за около минута до получаване на гладка консистенция - нежно розова на цвят на приготвения дип.

Поднасяме дипа от ориз, сирене и тахан в малка стъклена купичка с гризини за топване - крекери, домашни солети, препечен хляб или зеленчукови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: