Начин на приготвяне
Маята и захарта се разтварят в половин чаша вода и се оставя да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се сипват маята, олиото и солта. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Слага се в намазана с мазнина купа и се оставя да втаса.
Тестото се премесва и се разделя на 14 парчета. Оформят се топки, които се разточват. Намазват се обилно с ароматното олио, приготвено от пасирания чесън, мащерката, магданоза, чили соса и олиото.
Корите се навиват на руло, разтягат се и се връзват на възли. Подреждат се в намазана с мазнина тава, намазват се с жълтъка, разбит с вода покриват се и се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна.
Коментари