Броколи суфле

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
30/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 506
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата86
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Суфле

Начин на приготвяне

Фурната предварително се загрява до 180 градуса. Намазват се 4 формички за печене на суфле с обем на 3/4 (180 мл). Броколите се варят в подсолена и вряща вода около 10 мин., докато омекне.

Отделят се 6 розички за украса. Останалите розички се изцеждат и разбиват с пасатор или блендер, докато се получи гладка смес. Разтопява се останалото брашното на слаб огън за 1 мин., като се бърка постоянно.

Отстранява се от котлона и се добавя прясното мляко. Връща се на котлона, докато сместа се сгъсти. Постепенно се добавя останалото мляко, като се бърка. Поръсва се със солта и черния пипер.

Държи се на огъня 5-10 мин., докато се получи гъстият сос Бешамел и се добавя към пасираните броколи. Добавят се жълтъците, поръсват се със сол и черен пипер. Белтъците се разбиват до получаването на твърди връхчета. Внимателно се смесват със сместа от броколи.

Получената смес се изсипва в приготвените формички. Пекат се около 30 мин., или докато се запекат отгоре. Прехвърлят се в чинии за сервиране. Украсяват се с отделните розички от броколи. Поднасят се с доматения сос.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Татяна Иванова
Явно рецептата е превеждана с Гугъл Хаха... Лош, неадекватен превод. За какво доливане на прясно мляко говорите, след като сте написали само 1 лъжица...И как да "стопим" брашното?
6
0