Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Кето суфле с броколи и маслини

Кето суфле с броколи и маслини

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Кето суфле с броколи и маслини
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Това кето суфле просто трябва да бъде изядено - вие ли ще се жертвате или..."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • бадемово брашно - 50 г
  • маслини - 10 бр. черни
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • броколи - 200 г
  • козе сирене - 150 г
  • чубрица - 1 щипка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • семена - слънчогледово, сусам, лен /за поръсване/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се накъсват на розички и се задушават на пара за няколко минути.

Отцедете водата, посолете и с вилица намачкайте. Оставете да се поохлади, докато разбиете яйцата с кисело мляко и содата, потушена в него.

Постепенно се добавят бадемовото брашно, натрошеното сирене и 1-2 с.л. зехтин.

Сипете яйчената смес за соленото суфле при броколите и разбъркайте добре.

Формичките за суфле се намазват с четка с мазнина и се пълнят до 3/4 със сместа. Суфлетата с броколи се поръсват със семена.

Вкусните кето суфлета се пекат 20-25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Кето суфле с броколи и маслини е страхотно вегетарианско ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: