Паста Суфле

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Паста Суфле
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Специално предложение за всички любители на пастата - уникална паста суфле"

Необходими Продукти

  • паста - 300 г
  • лук - 1 лава
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода. Измива се и се прехвърля в съда за печене.

Лукът се нарязва на дребно и се запържва. Към него се прибавя една супена лъжица брашно и щом сместа стане златиста, се маха от котлона и се изсипва при пастата.

Яйцата се разделят жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с вилица и се смесват леко затопленото прясно мляко. Сместа се овкусява с щипка индийско орехче и се излива върху пастата.

Прибавя се сол на вкус, ако е необходимо, сирене и кашкавал на вкус и всичко се обърква. Белтъците се разбиват на пухкава пяна и се прехвърлят при останалите продукти.

Объркват се внимателно, след което суфлето се слага да се пече във фурната на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: