Начин на приготвяне
Месото се измива много добре.
Премахват се ципите и се нарязва на парчета.
В стъклена купа се смесват куркумата, джинджифилът, кориандърът, канелата, карамфилът, индийското орехче, сумакът и брашното от чесън.
Разбъркват се много добре.
Олиото и оцетът се разбъркват в отделна чаша и се прибавят към сухите подправки при продължително бъркане.
Месото се слага в купа и се залива с маринатата, като се намазва от всички страни.
Купата се завива в фолио за свежо съхранение и се оставя за 24 часа в хладилник.
След като се извади от хладилника, парчетата месо се нареждат едно върху друго в решетъчна тава.
Захващат се с дървени шишчета.
Пече се пуешкото 30 мин на вентилатор в предварителна загрята фурна на 200 °C, след което шишчетата се премахват и месото се разстила върху тавата.
Пече се пуешкият дюнер още 40 мин, като периодично се обръща.