Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ръжени чеснови хлебчета

Ръжени чеснови хлебчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Ръжени чеснови хлебчета2 / 2
30/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 250 г
  • брашно - 100 г бяло
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • мая - 1 ч.л. суха, за хляб
  • чесън - на прах - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и се оставя за малко. Двата вида брашно се пресяват заедно и в средата се оформя кладенче.

Сипва се солта и постепенно се добавя маята с водата, като се замесва еластично тесто. Оставя се на топло в намазан с мазнина съд и покрито с кърпа, докато втаса добре.

След това се премесва с чесъна на прах и се разделя на големи колкото ябълка парчета. Нареждат се в намазана с мазнина тава, като се оформят да са леко продълговати по желание

На питките се правят разрези и се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна, като вътре се слага и съд с вода, за да овлажнява въздуха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: