Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ръжени хлебчета с амарант

Ръжени хлебчета с амарант

Ръжени хлебчета с амарант
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Здравословно хлебче, което не прави компромиси с вкуса"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г ръжено
  • брашно - 400 г бяло
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • амарант - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното и направете кладенче. Разтворете маята, заедно със захарта в 1 ч.ч. хладка вода. След като маята се надигне, добавете солта и зехтина.

Разбъркайте и изсипете течността към брашното. Добавете още малко хладка вода и замесете меко тесто.

Добавете семенцата амарант и доомесете тестото. Оставете тестото на топло, за да втаса.

Разделете тестото на топчета и оформете питките. Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Оставете хлебчетата да втасат отново. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Ръжените хлебчета с амарант са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: