Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Разядки»Разядка Великденски яйца

Разядка Великденски яйца

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
156031
Разядка Великденски яйца
Снимка: silvana nedeva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
66 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 средна
  • извара - 250 г обезсолена и нискомаслена
  • топено сирене - 1 с.л. или 2 опаковки стандартно на триъгълници
  • зелен лук - 2 стръка пресен
  • кашкавал - около 100 г настърган
  • чесън на прах - 1 ч.л. или счукани 2 скилидки
  • копър - на вкус
  • соленки - счукани от бутертесто, гризини, тарали
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете соленките в хаванче.

Задушете тиквичката, нарязана на парчета кръгли на пара, но не на каша, а да е леко твърда.

След като изстине, я нарежете на дребни кубчета, изварата разбъркайте с топеното сирене добре.

Прибавете копъра, малко сол и на ситно нарязания зелен лук, сложете и тиквичката + чесъна и разбъркайте внимателно.

Аз добавих в сместа и малко от счуканите соленки, за да попият от влагата на тиквичките, които съм изцедила предварително.

От детско шоколадово яйце вземете пластмасовата опаковка, в която сложете фолио, след като намокрите формичките отвътре с вода, за да залепне фолиото добре.

Отвътре навлажнете отново фолиото, може и с олио да се намаже.

Напълнете двете половини със сместа и ги слепете в едно цяло яйце.

Обърнете върху натрошените соленки и внимателно ги засипете с тях, оваляйте внимателно, защото е много меко.

След овалването оформете с ръце яйцето и го сложете върху начуканите соленки в кутия с капак и поставете в хладилника да стегнат.

Украсете по желание разядката Великденски яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Чудесно изглежда!
28.04.2022 06:23
1