Начин на приготвяне
За рецептата за тези уникални великденски яйца ви трябват още стар чорапогащник и ластици - 24 бр.
Яйцата се изваждат от хладилника и се оставят да се стоплят на стайна температура.
След като яйцата са със стайна температура, се измиват много добре.
Нареждат се в тенджера върху кърпа, която е сложена на дъното на тенджерата.
Прибавя се солта и 2 с.л. оцет.
Заливат се със студена вода и се сваряват на слаб огън, като се варят 10 мин след завиране.
Свалят се от котлона и се изваждат с решетъчна лъжица много внимателно и се слагат в купа.
Всеки цвят боя се разтваря в отделна купа, като към всеки цвят се прибавя 1 с.л. оцет.
От чорапогащника се нарязват парчета, в които да се завият яйцата, като всяко яйце е в отделно парче.
Единият край на парчето се връзва с ластик.
Слага се яйцето и другият край се завързва с ластик.
С чаена лъжица се взима от всеки цвят боя се и украсява върху вързаните яйца.
Вързаните боядисаните яйца се оставят за 20 мин върху кора от яйца, за да може боята да оцвети яйцето.
След 20 мин внимателно се развързват ластиците, за да се извадят великденските яйца Арт.
Коментари