Начин на приготвяне
Измийте и подсушете яйцата. Накъсайте лучените люспи на малка парчета.
Намокрете ги в студена вода. Залепете люспите по яйцата.
Увийте яйцата с парчета от чорапогащник и завържете краищата с конец, като пристегнете.
На дъното на подходяща тенджера сложете чиста и памучна кърпа.
Наредете яйцата и ги залейте със студена вода, докато ги покриете.
Сложете 2 с.л. сол и 2 с.л. оцет. Сварете яйцата на тих огън около 12 минути.
Разтворете боите по указания на пакета начин /с топла вода, като добавите с.л. оцет/.
Потопете яйцата в боите и ги оставете за около 1-2 минути всяко.
Извадете яйцата и ги оставете да изсъхнат.
Внимателно отстранете люспите и чорапа.
Лустросайте всяко от боядисаните яйца парче памучен плат или салфетка, напоена леко с олио.
Така приготвените ефектни великденски яйца стават много ефектни.
Коментари