Начин на приготвяне
Суровото кашу се накисва във вода за 30 минути.
Отцежда се добре и се пасира заедно с маслата.
Към натрошените на дребно бишкоти се налива постепенно прясно изцеден сок от портокал, прибавя се и портокалова есенция.
Ядковата и бишкотената смеси се омесват на меко тесто. Оформят се топчета, с които се запълват две трети от гнездата на силиконовите форми. Охлажда се във фризер за 40 минути.
Охладените сладки яйца и цветя се изваждат от формите. Налива се разтопен на водна баня шоколад по избор (бял, млечен, натурален) и сладките отново се поставят във формите.
Следва ново охлаждане за около 1 час.
Великденските сладки се украсяват със захарни поръски. Могат да се слепят по две с помощта на фъстъчено масло.
Развихрете въображението си и зарадвайте вашите близки със сладки великденски яйца.