Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладки великденски яйца

Сладки великденски яйца

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1041k145574
Сладки великденски яйца
Снимка: Петя Стойнева
1 / 4
04/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
30
"Развихрете въображението си и зарадвайте вашите близки със сладки великденски яйца."

Необходими Продукти

  • бишкоти - 24 бр.
  • сурово кашу - 50 г
  • сок от портокал - 100 мл
  • партокалова есенция - 1 ч.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • какаово масло - 1 с.л.
  • фъстъчено масло - 1 с.л.
  • За глазурата
  • бял шоколад - 1 бр. от 100 г
  • млечен шоколад - 1 бр. от 100 г
  • захарни пръчици - по избор
  • фъстъчено масло - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровото кашу се накисва във вода за 30 минути.

Отцежда се добре и се пасира заедно с маслата.

Към натрошените на дребно бишкоти се налива постепенно прясно изцеден сок от портокал, прибавя се и портокалова есенция.

Ядковата и бишкотената смеси се омесват на меко тесто. Оформят се топчета, с които се запълват две трети от гнездата на силиконовите форми. Охлажда се във фризер за 40 минути.

Охладените сладки яйца и цветя се изваждат от формите. Налива се разтопен на водна баня шоколад по избор (бял, млечен, натурален) и сладките отново се поставят във формите.

Следва ново охлаждане за около 1 час.

Великденските сладки се украсяват със захарни поръски. Могат да се слепят по две с помощта на фъстъчено масло.

Развихрете въображението си и зарадвайте вашите близки със сладки великденски яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: