Начин на приготвяне
Яйцата се оставят на стайна температура за 60 мин. Измиват се много добре и се нареждат в тенджера за варене, на дъното на която е поставена хавлиена кърпа.
Слага се морската сол и се залива с вода. Яйцата се варят на слаб огън 10 мин. след завиране.
Свалят се от огъня и се оставят да изстинат като не се заливат със студена вода.
Седефената боя за яйца се поставя в съд с топла вода. Отрязва се върхът на опаковката на всеки цвят, така че да изтича по малко количество боя.
Взима се яйце и се капва от боята малко количество на няколко места. Боята се разнася равномерно.
Повтаря се втори слой боя и отново се разнася равномерно. Оставя се да изсъхне в кора от яйца. Пъстрите великденски яйца не се намазват с мазнина.
Получават се чудни кралски великденски яйца!