Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Кралски великденски яйца

Кралски великденски яйца

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Кралски великденски яйца
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Заложете на седефената боя тази година - с нея яйцата изглеждат наистина много красиви"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • боя за яйца - седефена
  • морска сол - 2 с.л.
  • ръкавици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се оставят на стайна температура за 60 мин. Измиват се много добре и се нареждат в тенджера за варене, на дъното на която е поставена хавлиена кърпа.

Слага се морската сол и се залива с вода. Яйцата се варят на слаб огън 10 мин. след завиране.

Свалят се от огъня и се оставят да изстинат като не се заливат със студена вода.

Седефената боя за яйца се поставя в съд с топла вода. Отрязва се върхът на опаковката на всеки цвят, така че да изтича по малко количество боя.

Взима се яйце и се капва от боята малко количество на няколко места. Боята се разнася равномерно.

Повтаря се втори слой боя и отново се разнася равномерно. Оставя се да изсъхне в кора от яйца. Пъстрите великденски яйца не се намазват с мазнина.

Получават се чудни кралски великденски яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: