Зеленчуково печиво

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Зеленчуково печиво1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Маслено Тесто
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • Плънка
  • чесън - 2 скилидки, намачкани леко
  • зехтин - 3 с.л.
  • моркови - 300 г
  • тиквички - 1 бр., на тънко нарязана
  • лук - 1 стрък, праз, на филийки
  • чушки - 1 бр., червена, почистена от семенната ѝ част
  • чушки - 1 бр., жълта, почистена от семенната ѝ част
  • сол - на вкус
  • бульон - 4 с.л., зеленчуков
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 3/4 ч.ч. (180 мл)
  • майорана - 2 листа, на ситно
  • люти чушки - 1 бр., прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслено тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.

Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час. Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Подготвя се форма за печене за пай с диаметър 23 см.

Върху набрашнена повърхност се разточва тестото на кора с дебелина 5 мм; покрива се дъното и стените на тавата за пай и ако има стърчащи краища се отрязват. Цялата тестена повърхност се дупчи с вилица. Пече се около 30 мин., докато промени цвета си в светлокафяв.

Плънка: След като се запържи чесънът около 3 мин., се изхвърля. Добавят се и останалите зеленчуци. Поръсва се със солта и черния пипер. Добавя се зеленчуковият бульон и се държи на котлона около 15-20 мин.

Зеленчуците се подреждат върху пая. Сметаната и яйцата се разбиват, до получаване то на пяна. Поръсват се със сол, добавят се лютата чушка и майораната. Пече се около 25-35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: