Начин на приготвяне
Настържете на едро ренде картофите и натрошете сиренето. Смесете ги в купа и разбъркайте.
Пригответе заливката, като разбиете 2 яйца. Прибавете към тях половин лъжичка сол и олиото и разбъркайте.
Смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и изчакайте да шупне. Прибавете и тях към сместа. Накрая добавете газираната вода.
Намажете с малко олио тава с диаметър около 30 см.
Разстелете корите на работния плот. Вземете една от тях и я намажете с 2 с. л. от заливката.
Разпределете част от плънката равномерно.
Съберете краищата на кората към центъра, като ги наберете. Ще се получи рошава топка. Поставете я в тавата и направете същото и с останалите кори.
Залейте баницата с останалата заливка и оставете да престои 10 минути, а през това време загрейте фурната.
Сложете картофената баница да се пече на 170 градуса с вентилатор за 30 минути, докато добие приятен златист загар.
Добър апетит с моята Баница с картофи и заливка!
Коментари