Начин на приготвяне
В 200 мл от прясното мляко добавям 1 с.л. захар, 3 с.л. брашно и маята. Оставям да шупне.
През това време пресявам брашното. В дълбок съд разбивам яйцата със захарта. Прибавям останалото прясно мляко, кората от 1 лимон, ванилията и шупналата мая. Разбърквам добре и започвам да прибавям брашното.
Омесвам тестото и го оставям, докато удвои обема си - около 1 час.
Разделям тестото на четири топки. Всяка топка разточвам и нарязвам на 8 еднакви триъгълника. В широкия край слагам по парченце локум и навивам.
Готовите кифлички оставям за 30 минути да почиват и ги намазвам с разбития жълтък, в който добавям малко прясно мляко.
Поръсвам козуначените кифлички със захар и пека в предварително загрята фурна до златисто.
Пухкавите козуначени кифлички са готови.
Коментари