Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Пухкави козуначени кифлички

Пухкави козуначени кифлички

Tedi-Tedi MinkovaTedi-Tedi Minkova
Новак
127213
Пухкави козуначени кифлички
Снимка: Дони Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ще си вземете ли от козуначените кифлички за из път?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • жива мая - 1 брой (42 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • локум - 2 кутии (по 100 г)
  • прясно мляно - 400 мл
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 200 мл от прясното мляко добавям 1 с.л. захар, 3 с.л. брашно и маята. Оставям да шупне.

През това време пресявам брашното. В дълбок съд разбивам яйцата със захарта. Прибавям останалото прясно мляко, кората от 1 лимон, ванилията и шупналата мая. Разбърквам добре и започвам да прибавям брашното.

Омесвам тестото и го оставям, докато удвои обема си - около 1 час.

Разделям тестото на четири топки. Всяка топка разточвам и нарязвам на 8 еднакви триъгълника. В широкия край слагам по парченце локум и навивам.

Готовите кифлички оставям за 30 минути да почиват и ги намазвам с разбития жълтък, в който добавям малко прясно мляко.

Поръсвам козуначените кифлички със захар и пека в предварително загрята фурна до златисто.

Пухкавите козуначени кифлички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много апетитно изглеждат!
02.05.2022 09:43
2