Начин на приготвяне
Маята трябва да активирате в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно. Яйцата и захарта разбийте много добре, прибавете останалите продукти без мазнината.
Пресейте брашното и сипете яйчената смес и шупналата мая. Разбъркайте с лъжица докато можете, след което започнете да месите с ръце.
Мазнината започнете да вмъквате по лъжица докато месите, така докато се усвои цялото количество. Трябва да получите меко еластично тесто, което трябва да оставите на топло да втаса.
Оформянето на кифличките става по много начини, на мен този ми е любим, оформям еднакви топки от тестото, след което разточвам на триъгълник, слагам парче от халвата, острия връх цепвам на няколко места и навивам.
Слагам готовите кифлички в тави, застлани с хартия за печене, да втасват, след което ги мажа с разбито яйце с малко мляко или вода, поръсвам с захар и пека в загрята фурна на 170 градуса.