Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифлички с халва

Козуначени кифлички с халва

Козуначени кифлички с халва
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
30
"Нашата кулинарка Ваня Георгиева определено не е фен на диетите. Тайната ѝ за перфектна фигура е редовно месене, пък после 2-3 кифлички не са проблем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • мазнина - 1 ч.ч. свинска мас, масло, олио(равни количества)
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1/2 ч.л
  • брашно - 1.2 кг
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • халва - 1 пакет (смес с какао)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята трябва да активирате в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно. Яйцата и захарта разбийте много добре, прибавете останалите продукти без мазнината.

Пресейте брашното и сипете яйчената смес и шупналата мая. Разбъркайте с лъжица докато можете, след което започнете да месите с ръце.

Мазнината започнете да вмъквате по лъжица докато месите, така докато се усвои цялото количество. Трябва да получите меко еластично тесто, което трябва да оставите на топло да втаса.

Оформянето на кифличките става по много начини, на мен този ми е любим, оформям еднакви топки от тестото, след което разточвам на триъгълник, слагам парче от халвата, острия връх цепвам на няколко места и навивам.

Слагам готовите кифлички в тави, застлани с хартия за печене, да втасват, след което ги мажа с разбито яйце с малко мляко или вода, поръсвам с захар и пека в загрята фурна на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: