Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначени кифлички с канела

Козуначени кифлички с канела

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143025011
Козуначени кифлички с канела
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
19/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Разчупете традицията с тези уникални канелени козуначени кифлички"

Необходими Продукти

  • яйца - 3
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 500 г
  • захар - 250 г
  • масло - 125 г
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 щипка
  • мармалад
  • орехи
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топло, прясно мляко - 50 мл, с 1 лъжичка захар, щипката сол и 1 с.л. брашно, за да се активизира маята. Яйцата се разбиват със захарта, останалото мляко и маслото.

След като маята е шупнала, се прибавя към яйчната смес. Разбърква се.

Постепенно се прибавя брашното. Замесва се меко тесто, което да не лепне по пръстите. Прибавяйте брашното постепенно и замесвайте - количеството на брашното е ориентировъчно.

Готовото тесто прехвърлете в купа, поръсва се с брашно и се покрива с кърпа. Оставете на топло да втаса за около час.

Втасалото тесто се премества върху набрашнен плот. Премесва се леко. Разделя се на 4 топки. Разточват се на правоъгълни кори с дебелина около 5-8 мм.

Всяка кора се намазва с мармалад и се по желание се слагат едро скълцани орехи. Завива се на руло и се реже на кифлички, с ширина по Ваше желание - около 5-7 см.

Готовите кифлички се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Наръсват се с канела и захар. Оставят се отново да втасат.

Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: