Начин на приготвяне
Рендосвам морковите. Към тях добавям всички сухи съставки и разбърквам добре. Разбивам яйцата и белтъците и вътре добавям ванилията.
Прибавям към сухите съставки и размесвам хубаво. На този етап сместта е още суха.
Разтопявам маслото и го прибавям към тестото. Би трябвало тестото да е по-хомогенно, когато го натиснете. Слагам хартия за печене в дъното на малка тавичка.
Изсипвам сместа и пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 30 минути). Когато блатът е готов, го изваждам и оставям настрани. По желание може да се сиропира блатът с топло натурално какао или еспресо.
За глазурата пюрирам съставките до гладка смес. Ако имате нужда от повече сладост или искате по-какаов вкус, добавете още малко мед или какао.
Намажете морковената торта с глазурата.
Морковената торта с кокосово брашно е готова.