Начин на приготвяне
Отделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците с електрически миксер до твърдо състояние (като разбита сметана). Заделете.
Към жълтъците добавете захарта, солта и разтопеното масло /или кокосовото масло/. Разбийте до гладка консистенция (1 минута).
Разбъркайте бакпулвера в брашното, след което добавете това към жълтъчената смес.
Добавете кокосовото мляко с настъргания кокос. Разбийте 1 до 2 минути или докато продуктите за тортения блат се комбинират добре.
Добавете разбитите белтъци в тестото с шпатула или използвайте електрическия си миксер на ниска скорост. Бийте достатъчно, за да комбинирате (20 секунди).
Изсипете тестото в подготвени тавички и печете кокосовия блат за торта 30 до 40 минути или докато поставената вилица излезе чиста.
Охладете блата за торта с кокосово брашно преди да нанесете глазура.
Коментари