Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена Торта»Морковена торта с кокосово брашно

Морковена торта с кокосово брашно

Tedi-Tedi MinkovaTedi-Tedi Minkova
Новак
12711355
Морковена торта с кокосово брашно
Снимка: Tedi-Tedi Minkova
1 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Домашна морковена торта, която ви препоръчваме горещо"

Необходими Продукти

  • За блата
  • моркови - 400 г настъргани
  • кокосово брашно - 250 г
  • орехи - 50 г натрошени
  • масло - 150 г разтопено
  • яйца - 3 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • кокосова захар - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • За глазурата
  • авокадо - 1 бр. голямо
  • какао на прах - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • кокосово мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосвам морковите. Към тях добавям всички сухи съставки и разбърквам добре. Разбивам яйцата и белтъците и вътре добавям ванилията.

Прибавям към сухите съставки и размесвам хубаво. На този етап сместта е още суха.

Разтопявам маслото и го прибавям към тестото. Би трябвало тестото да е по-хомогенно, когато го натиснете. Слагам хартия за печене в дъното на малка тавичка.

Изсипвам сместа и пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 30 минути). Когато блатът е готов, го изваждам и оставям настрани. По желание може да се сиропира блатът с топло натурално какао или еспресо.

За глазурата пюрирам съставките до гладка смес. Ако имате нужда от повече сладост или искате по-какаов вкус, добавете още малко мед или какао.

Намажете морковената торта с глазурата.

Морковената торта с кокосово брашно е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: