Начин на приготвяне
Тиквичките се варят с подсолена вряща вода около 10 мин. Изцеждат се добре, но се запазва водата, в която са врели. Подсушават се с хартиени кърпи. Водата отново трябва да заври и там се вари грахът. Фурната се загрява предварително до 200 градуса.
Намазва се с масло тава за печене. Маслото и брашното се запържват около 1 мин. Отстранява се от огъня и се добавя половината от горещото мляко.
След това отново се връща на котлона, докато сместа се сгъсти, като постепенно се добавя и останалото мляко. Прибавя се солта, черният пипер и индийското орехче.
Бърка се още 5 мин., докато се получи крем. Прибавя се 2 с.л. от пармезана, грахът и тиквичките и се разбърква добре.
Редят се филиите във вече подготвената тава, които се пекат около 5 мин. Върху тях се маже от граховата смес и се запича за още 10 мин.