Начин на приготвяне
Омесва се каймата с настърган лук, яйце, кимион, чубрица, ситно нарязан магданоз. Оформят се малки кюфтета и се овалват в брашно.
Загрява се мазнината в тиган и леко се запържват кюфтенцата. Изваждат се в чиния. В същата мазнина се запържва ситно нарязан лук, морков и нарязана на кубчета тиквичка.
Щом омекнат сипваме нарязаните домати без люспите и с течността. Разбърква се, овкусяваме със захар, сол, риган и изключваме котлона.
Прехвърля се в тавичка сместа, отгоре се разпределят кюфтенцата и отцедения млечен грах.
Печем в загрята фурна 180 градуса да остане на мазнина. Сервираме кюфтетата с тиквички и грах с нарязан пресен магданоз.