Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука, моркова и по-крехката част на селърито.
В тенджерка налейте и загрейте една кафяна чашка зехтин. Пуснете една скилидка чесън. Запържете зеленчуците за 5 мин. Извадете скилидката чесън.
Налейте един литър вода. Когато заври, сложете нарязаните на кубчета тиквички и граха. Посолете.
Сварете супата до омекване на зеленчуците.
Подбъркайте с една с.л. брашно, разтворена в малко вода. Сложете шепа начупено фиде. Варете до готовност на фидето.
Отстранете съда от котлона.
В касерола сложете сиренето и един жълтък. Разбийте до гладкост с телена бъркалка.
От супата отлейте при застройката, бъркайки енергично. Върнете застроената супа при незастроената.
Хомогенизирайте добре.
Овкусете готовата супа от тиквички, грах и сирене с няколко капки лимонов сок, щипка магданоз, щипка копър и черен пипер.