Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Супа от тиквички, грах и сирене

Супа от тиквички, грах и сирене

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Супа от тиквички, грах и сирене
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
26/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лъжицата ще е винаги пълна, все пак пред нас има супа от тиквички, грах и сирене"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. малки
  • грах - 200 замразен
  • селъри - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • чесън - скилидка
  • сирене - 200 г Филаделфия
  • жълтъци - 1 бр.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - щипка
  • копър - щедра щипка
  • магданоз - щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, моркова и по-крехката част на селърито.

В тенджерка налейте и загрейте една кафяна чашка зехтин. Пуснете една скилидка чесън. Запържете зеленчуците за 5 мин. Извадете скилидката чесън.

Налейте един литър вода. Когато заври, сложете нарязаните на кубчета тиквички и граха. Посолете.

Сварете супата до омекване на зеленчуците.

Подбъркайте с една с.л. брашно, разтворена в малко вода. Сложете шепа начупено фиде. Варете до готовност на фидето.

Отстранете съда от котлона.

В касерола сложете сиренето и един жълтък. Разбийте до гладкост с телена бъркалка.

От супата отлейте при застройката, бъркайки енергично. Върнете застроената супа при незастроената.

Хомогенизирайте добре.

Овкусете готовата супа от тиквички, грах и сирене с няколко капки лимонов сок, щипка магданоз, щипка копър и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: