Начин на приготвяне
Маслото се слага за 30 секунда в микровълновата да поомекне, към него се добавя пудрата захар, разбъркват се добре, след което се добавят жълтъците, ситно смлените в чопъра орехи и брашното.
Омесва се гладко и нелепнещо тесто.
Оформят се топчета с големината на орех - 72 бр.
Една част от ореховките вдлъбнах в средата, овалях в белтък и орехи или шам фъстък.
Други оставих овални, отново потопих в белтък, след това в орехи или шам фъстък.
Една част направих като курабийки, намазах с четка само отгоре с белтък и поръсих орехи и шам фъстък.
Пекох на 170 градуса до готовност - около 15 минути.
След като се изпекат, тези с вдлъбнатините напълних със сладко от ягоди.
Ореховите сладки Асорти са готови.