Кичари

Кичари
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Опитайте този деликатес от индийската кухня - Кичари"

Необходими Продукти

  • гхи - 2 с.л. (или зехтин)
  • ориз басмати - 1 чаша от 130 мл
  • червена леща - 1 чаша от 130 мл
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • пресен джинджифил - 1 резен от пресен корен
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кичари е аюрведично ястие от Йндия. Означава смес от два вида зърнени култури. Това е хранителна бомба, която дава всичко необходимо на човек за неговото здраве, сила и красота.

Тази яхния пречиства организма, защото съдържа много фибри и е подходяща при язва, колит, гастрит, рефлукс. Препоръчва се да се яде до 3 дни, като 1 купа замества едно хранене. Аз нямах пречистено масло, затова ползвах кокосово масло.

Загрява се маслото, добавя се кимион, кориандър и куркума. Разбърква се за секунди и сипвате ориза. Добавете вода и гответе на умерен огън за 10-15 минути.

Прибавете червена леща, дафинови листа и гответе до готовност, като периодично се разбърква. Сервира се топло, поръсено с магданоз, ядки или кокос.

С тази храна се захранват бебета след като спрат да сучат, дава сила и здраве!

Може да се приготви и комбинация от боб мунг и ориз. Добър апетит! Имайте предвид, че след охлаждане се сгъстява още, така че не пестете водата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: