Начин на приготвяне
Накиснете булгура в хладка вода за 1 - 2 часа. След това излейте водата, разстелете булгура върху домакинска хартия, за да се отцеди.
Магданоза и ментата нарежете на много ситно, лука - също.
Разрежете доматите на половина, извадете семенната част със сока и нарежете доматите на малки кубчета. Доматите не трябва да преобладават в салатата.
Добре е салатата да престои малко в хладилник.
Час преди да се сервира се подправя със сол на вкус, лимонов сок и зехтин, добавя се и малко настъргана лимонена кора.
Салатата Табуле трябва да е сочна и кисела, а пожелание може да се подправи с малко кимион или черен пипер.
Коментари
Иначе с мако изменения и подобрения салатата е ОК.
Аз слагам повече магданоз от този на картинката, така става още по-полезна. Задължително студена от хладиник!