Тази рецепта коментираха

Анонимен
никнай
никнай
Гига, хубаво си преписвал а ма си пропуснал да сложиш и канела в рецептата .....

Иначе с мако изменения и подобрения салатата е ОК.
07.02.2016 19:44
1
2
alex
alex
значи как точно се приготвя няма да споря, но да махнете тази снимка, че няма нищо общо със салатата, за която иде реч!!! :D
12.10.2015 14:22
4
1
Петя
Петя
Аз я приготвям не с булгур а с арабски кускус
02.06.2015 13:00
2
кики
кики
Арабския булгур си се казва булгур , няма нищо общо с нашия пакетиран по магазините , онзи е много по-ситен и само се накисва. Приготвя се само от магданоз(най-вече),малко домати без вътрешното и малко арабски булгур , слага се за вкус и малко мента/джоджен , за специфичните ливански подправки не мога дам мнение , овкусява се с лимон
25.04.2015 15:46
3
Кито
Кито
Роси малко бъркаш салатата. Краставица не се слага в табулето поне там, където е измислено. Семките на домата се махат, черен пипер не се слага. В оригиналната рецепта се слага една червена подправка, която има кисел вкус, но не знам дали може да се намери тук. Също се слага червен лук а не пресен или кромид. С лимона също не трябва да се прекалява. Най- важното е че 90% от салатата е магданоза, булгура е съвсем малко и се ползва дребен такъв. Домата също е съвсем малко. Общо взето оригиналната рецепта можете да я намерите, ако питате в ливански ресторант. Другото са импровизации.
25.08.2014 16:54
10
1
жоро
жоро
до роси:за първи път чувам за краставица в табуле?ял съм я поне в четири арабски държави и никъде не слагат краставица.
10.03.2014 12:51
10
1
Роси
Роси
Трябва да има задължително пресни краставици нарязани ситно,доматите се нарязват и те ситно(не се маха вътрешността им),но се слага по-вече от 2 бр,лимоните трябва да са поне 4бр,задължително се поръсва с черен пипер,а кимиона е по желание,за предпочитане е джоджен пресен,а не мента!!!
09.02.2014 18:02
1
11
1
Ivo
Ivo
Дълбоко си се объркала !
24.05.2016 21:13
1
1
Йордан Сечков
Йордан Сечков
Пушим магданоззз, пием ракиджозззз!
Аз слагам повече магданоз от този на картинката, така става още по-полезна. Задължително студена от хладиник!
31.12.2013 01:08
5
2
гига
гига
Гига да млъква
11.12.2013 20:18
1
пешо
пешо
и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Салата Табуле в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.
11.12.2013 20:11
246
246
булгур, за теи които не знаят е трошена пшеница
21.11.2013 12:12
1
1
лили михайлова
лили михайлова
болгура се копува от арабските магазини и се казва КУС КУСприбавя се и 1бр. печена чушка- също нарязана на дребно
29.08.2013 19:42
1
1
Роси
Роси
Казва си се булгур и в арабските магазини(е не знам в БГ),но арабите си го казват булгур,печена чушка не се слага!!!
09.02.2014 18:05
3
Краси
Краси
Булгурът трябва да е специален вакумиран на снимката не




01.08.2013 21:31
1
Роси
Роси
Има го и насипен!!!
09.02.2014 18:06
1
Пипи
Пипи
Никъде не се споменава какъв булгур се използва. Във всички случаи не е български, а много по-фин.
20.04.2013 13:02
mahmoud
mahmoud
При табулето всички продукти се режат на ситно. Мента не се слага. Слага се подправка смомак.
30.04.2011 21:59
1
gogo
gogo
Да, така е. Лукът трябва да е зелен и по възможност само перата му. Доматите са много. Един е достатъчен.
03.05.2010 11:37
гост
гост
Е, това табуле няма да го познае никой арабин. Това, че е сложен булгур, не го прави табуле. Слагайте си други имена на рецептите да не подвеждат хората.
18.04.2010 18:32
4