Начин на приготвяне
Яйцата се разделят в две купи - белтъците и жълтъците отделно.
Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците със захарта, маслото, ванилията и прясното мляко се разбиват с миксера до хомогенност.
Пресятото брашно с бакпулвера се добавят постепенно. Към сместа се прибавят и белтъците, разбъркват се внимателно с шпатула.
В намаслена тавичка се изсипва половината от сместа, оваляните в нишестето ягоди се набождат в сместа, след което отгоре върху ягодите се изсипва и останалата част от сместа.
Пече се на 180 градуса за 30 минути до суха клечка. Когато изстине се поръсва с пудра захар, декорацията е по желание.
Аз потопих ягоди в разтопен шоколад и подредих в единия край на плодовия сладкиш.
Масленият ягодов сладкиш е готов.