Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Сипете овесените ядки и прясното мляко, разбъркайте и оставете за кратко.
През това време измийте и нарежете ягодите на парчета.
Към горната смес добавете царевичното брашно, бакпулвера, брашното от елда и смляното ленено семе. Разбъркайте на кашица.
Пригответе тава за печене с диаметър 24 см. Сложете хартия за печене и сипете вътре сместа.
Отгоре наредете ягодите.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 25 минути. Изключете фурната и оставете сладкиша вътре още 5 минути.
Извадете и охладете, нарежете го на парчета и поръсете с малко пудра захар.
Ягодовият сладкиш с царевично брашно е готов.