Начин на приготвяне
Плодовият сладкиш се приготвя във форма с размери 20-22 см. Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате хубаво. Добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
Разбъркайте и разделете сместа на две части, като едната да бъде повече от другата.
Оставете по-голямата част в хладилника поне за 1 час или във фризера за 30 минути. След това я разстелете в подходяща тавичка.
Нарежете сливите и прасковата на кубчета. Разпределете ги върху тестото. Прибавете малините и къпините. Поръсете с кафявата захар.
Другата част от тестото с помощта на лъжичка я разпределете върху плодовете, като не е нужно да са покрити изцяло.
Печете на 180 градуса около 35-40 минути. Извадете и сервирайте добре охладен, поръсен с пудра захар и по желание със сладолед.
Масленият сладкиш с плодове е готов.
Коментари