Начин на приготвяне
В купа сложих мекото масло, захарта, солта и ванилията и ги разбърках с миксер за 1 минута. След това добавих едно по едно яйцата, като разбърквах за кратко след всяко. След това прибавих киселото мляко и разбърках финално с миксера.
Ако сместа има вид на леко пресечена, това да не ви притеснява. Брашното за сладкиша пресях с бакпулвера и постепенно го добавих към сместа, като го разбърквах с кухненска бъркалка.
Получава се гъста и пухкава смес. Тавичка с размер 28х22 см. покрих с хартия за печене, която леко намазах с масло. Изписах и разпределих сместа.
Измитите и подсушени кайсии нарязах на две, махнах костилките им и всяка половина разрязах на две. Така от една кайсия получих 4 парченца.
Подредих ги върху тестото за сладкиша, като леко ги притисках. На края ги поръсих с кокосовата захар и сложих сладкиша да се пече в напълно загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути или до суха клечка, прободена в центъра на печивото.
Оставих сладкиша с кайсии да изстине и отрязах първите парченца, като леко ги поръсих с пудра захар.
Да ви е сладко!
Бележка: За мярка използвам чаша с вместимост от 250 мл.
Маслен сладкиш с кайсии е истинско плодово изкушение.
Коментари