Маслен сладкиш с кайсии

В кухнята с БениВ кухнята с Бени
Мастър Шеф
4065986617
Маслен сладкиш с кайсии
Снимка: В кухнята с Бени
1 / 5
13/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Неустоим сладкиш с кайсии, който изчезва за нула време."

Необходими Продукти

  • масло - 125 г /със стайна температура/
  • захар - 170 г /1 непълна ч.ч./
  • сол - 1 щ.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. средни.
  • кисело мляко - 2 с.л. /пълни; 70 г/
  • брашно - 160 г/1 ч.ч. + 2 с.л./
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна;
  • кайсии - 7 - 9 бр. узрели
  • кокосова захар - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложих мекото масло, захарта, солта и ванилията и ги разбърках с миксер за 1 минута. След това добавих едно по едно яйцата, като разбърквах за кратко след всяко. След това прибавих киселото мляко и разбърках финално с миксера.

Ако сместа има вид на леко пресечена, това да не ви притеснява. Брашното за сладкиша пресях с бакпулвера и постепенно го добавих към сместа, като го разбърквах с кухненска бъркалка.

Получава се гъста и пухкава смес. Тавичка с размер 28х22 см. покрих с хартия за печене, която леко намазах с масло. Изписах и разпределих сместа.

Измитите и подсушени кайсии нарязах на две, махнах костилките им и всяка половина разрязах на две. Така от една кайсия получих 4 парченца.

Подредих ги върху тестото за сладкиша, като леко ги притисках. На края ги поръсих с кокосовата захар и сложих сладкиша да се пече в напълно загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути или до суха клечка, прободена в центъра на печивото.

Оставих сладкиша с кайсии да изстине и отрязах първите парченца, като леко ги поръсих с пудра захар.

Да ви е сладко!

Бележка: За мярка използвам чаша с вместимост от 250 мл.

Маслен сладкиш с кайсии е истинско плодово изкушение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Изглежда много апетитно
14.08.2022 07:48
1
1
Покажи всички подкоментари