Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел със зеленчуци

Щрудел със зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Щрудел със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако ви е омръзнал класическият щрудел с ябълки, приветстваме ви да опитате нещо ново - а именно този щрудел със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • Тесто за щрудел
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г), обикновено
  • сол - 1/8 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - топла
  • Плънка
  • аспержи - 6 стръка, на филийки
  • тиквички - 4 бр., на тънко
  • грах - 1 ч.ч. (125 г)
  • лук - 1 глава, на ситно
  • зехтин - 1 с.л.
  • гъби - 15 г, сушени, киснати в топла вода, изцедени
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто за щрудела: Брашното и солта се пресяват. Добавя се зехтинът и достатъчно брашно за получаване на твърдо тесто. Трябва да се получи гладко и еластично тесто.

Плънка: Тиквичките, аспержите и грахът се варят в подсолена, вряща вода около 5 мин и се изцеждат добре. Лукът се запържва в зехтина, докато омекне. Прибавят се полусварените зеленчуци и гъби за около 5 мин.

Добавят се магданозът, солта и черният пипер. Оставя се да изстине. Добавят се 2-те яйца и се бърка добре. Фурната се загрява предварително се загрява фурната до 180 градуса. Тестото се разточва на четириъгълник. Разбива се и третото яйце и с четчица се маже тестото.

Зеленчукова смес се разстила по тестото, като се оставя около 2 см от краищата непокрити. Тестото се навива по дължина на солено руло. Краищата се запечатват добре.

Соленият щрудел се прехвърля в тавата за печене и се маже с останалото яйце. Пече се около 20-30 мин., или докато промени цвета си в златист.

Щрудел със зеленчуци - ако ви е омръзнал класическият щрудел с ябълки и искате да опитате нещо ново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: