Начин на приготвяне
Тиквата я изчистваме и настъргваме на едро ренде.
В удобен голям съд я смесваме с галетата, захарта (ако тиквата не е достатъчно сладка, добавяме захар по наш вкус), канелата, ваниловата захар и предварително накълцаните орехи.
Всяка кора намазваме с мазнина (2 кори за едно навиване) и върху него разпръскваме (не го слагаме в редичка) от добре разбърканата тиквена смес.
Навиваме на руло и поставяме в намазнена тава. Когато всички кори са готови в тавата, ги намазваме отгоре с още малко мазнина.
Печем в предварително загрята фурна, без вентилатор на 210 градуса около 25-30 минути.
Изчакваме да поизстине, нарязваме и сервираме парчетата тиквеник, поръсени с пудра захар.
Вкусният тиквеник с галета и орехи е готов.