Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Вегетариански щрудел

Вегетариански щрудел

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Вегетариански щрудел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч., (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • жълтъци - 2 бр.
  • Плънка
  • чесън - 1 скилидка, нарязана
  • кедрови ядки - 1/3 ч.ч. (60 г)
  • зехтин - 4 с.л.
  • тиквички - 500 г, настъргани
  • сол - на вкус
  • сирене - 2 ч.ч. (500 г), рикота
  • пармезан - 2/3 ч.ч. (80 г)
  • жълтъци - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • босилек - 8 листа, накъсани
  • песто - 250 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците, меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.

Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час.

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Тава се покрива с восъчна хартия. Чесънът и боровите ядки се запържват в 3 с.л. зехтин. Добавят се тиквичките, като се държат на огъня около 5 мин. Осолява се.

Смесват се двата вида сирене, яйцето, жълтъкът, босилекът и солта. Тестото се разточва на правоъгълник и се разстила сместа от сирене. Оставят се непокрити 2 см. от краищата около ръбовете.

Най-отгоре се редят тиквичките. Тестото се завива на руло, като се прегънат ръбовете. Прехвърля се във тавата, като се оформя на пръстен. С четчица се размазва останалия зехтин. Пече се около 30-35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: