Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Питки с плънка от сирене и чесън

Питки с плънка от сирене и чесън

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Питки с плънка от сирене и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - ½ ч.ч. (смлени)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1 пакетче
  • вода - 150 мл
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • пушено сирене - 50 г
  • пармезан - 50 г
  • копър - ¼ връзка
  • магданоз - ¼ връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • топено сирене - 50 г
  • масло - 30 г
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със смлените овесени ядки и в средата се оформя кладенче. Сипва се захарта, солта, подправките, олиото и маята. Постепенно се добавя водата и се замесва гладко тесто. Прехвърля се в намазана с мазнина купа и се оставя да втаса. Премесва се веднъж и се оставя за 1 час в хладилник.

За плънката се смесват сметаната, настърганото пушено сирене, топеното сирене, сиренето пармезан, пасираният чесън, черният пипер, маслото и накълцаните копър и магданоз. Разбъркват се и се покриват с фолио за свежо съхранение.

Готовото тесто се разделя на топки и се разточват до дебелина 1 см. Във всяка питка се слага от плънката и краищата се завиват като възелче и пак се разплескват. Покриват се и се оставят да втасат. Питките се пекат на загрят сач или тиган.

Щом започнат да се появяват кафяви петна, значи са готови. Готовите питки се редят една върху друга и се завиват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: