Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете да почине за 30 минути. Запържете каймата докато смени цвета си. Добавете лука, манатарките (предварително накиснати в топла вода) и подправките.
Оставете да се охлади и добавете нарязания на кубчета кашкавал. Разточете на кора и изрежете кръгове с голям ринг (8-9 см).
В единия край на всяко кръгче сложете от плънката и покрийте с другия. С помощта на вилица защипете краищата (аз съм използвала специален уред).
Подредете ги в тава и оставете да втасат за 30 минути. Намажете с жълтък разбит с прясно мляко.
Печете пълнените хлебчета на 200 градуса около 30-35 минути. По желание може да си оставите малко от тестото, да го омесите с още брашно и да изрежете цветенца, за да украсите питките.
Сметановите питки с плънка са много вкусни!