Начин на приготвяне
Натрошава се маята в хладка вода със захарта и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното и с останалите продукти се замесва тесто.
Втасва 1 час и разделяме на малки топчета. Нареждат се върху хартия за печене и всяко се притиска в средата с капачка, за да се получи вдлъбнатина.
С нож се правят разрези на получения пръстен около вдлъбнатината. С пръсти се изтегля леко всяко отрязано парченце и две по две се прищипват, за да се оформят листенца от цвете.
В средата се намазва с малко лютеница, отгоре парченца маслинки и завършваме с малки кубчета кашкавал. Намазват се с разбит жълтък, поръсваме сусам.
Печем малките цветенца в загрята фурна 180 градуса около 15 минути до зачервяване. Изваждат се и топли се намазват с масло.