Пикантни чеснови питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
07/07/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 253
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с гриса и в средата се прави кладенче. Добавят се маята, червеният пипер, солта, пасираният чесън и олиото.

Водата се сипва постепенно и се замесва еластично тесто. Изчаква се да се надигне и след това се прехвърля на поръсена с брашно повърхност.

Премесва се и се разделя на 4 топки. Разточват се и се слагат в намазана с мазнина тава да втаса още веднъж.

В средата на всяка питка се прави вдлъбнатина и се поръсва с чесъна на прах и черния пипер. По желани може да се поръсят със сусам, мак или ленено семе. Питките се пекат в предварително загрята фурна.

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар