Чеснови питки със сметана и копър

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
17/06/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 740
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се маята и солта, добавя се водата и олиото.

Сметаната се сипва постепенно и се замесва еластично тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Оставя се да втаса и след това се премесва леко. Разделя се на 10 топки, които се разтягат.

Върху всяка питка се слага плънка, приготвена от чесъна, маслото и копъра и пак се оформят на топки. Нареждат се в намазана с мазнина тава и се оставят да втасат.

Намазват се с мазнина и отгоре с остър нож се прави кръстообразен разрез. Пекат се в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар