Начин на приготвяне
Изсипах 1 литър от млякото в подходящ съд, добавих захарта и сложих на котлона да се загрява. През това време си приготвих пудинговата смес.
Изсипах съдържанието на 4-те пакетчета пудинг и добавих към тях останалите 200 мл прясно мляко. Разбърках много хубаво до пълното разтваряне, за да може пудингът да стане гладък.
След подготвения пудинг се върнах отново на котлона и бърках млякото до пълното разтваряне на захарта. След това на тънка струя прибавих и пудинга. Бъркайте непрекъснато и внимавайте, защото количеството пудинг е по-голямо и много бързо започва да стяга.
Когато пудингът е вече готов, махнах от котлона и добавих маслото. Предварително го бях нарязала на парчета, за да може да се разтвори в сместа по-бързо.
Готовият пудинг разделих на 2 горе-долу равни части. Към едната добавих черния шоколад и 2 равни супени лъжици какао. Така цветът на крема стана много хубав.
И така вече тортата е почти готова, остана само да се нареди. Взимам форма с падащи страни. Най отдолу редя обикновените бисквити, които предварително потапям в прясно мляко или сок от компот. Там, където остават дупки, начупвам парченца бисквити и запълвам. Отгоре върху тях изсипвам тъмния пудинг.
Следват кроасаните. Винаги купувам с шоколад, защото ефектът след разрязването е страхотен. Всеки кроасан разцепвам с нож по средата и слагам вътре резенчета банан. Леко притискам кроасаните, за да не са толкова издути и да успеят да се поберат във формата. Редя ги върху кафявия крем. Ако и тук останат празни места, просто начупвам допълнително кроасан и запълвам.
Най отгоре заливам с белия пудинг.
Оставям тортата да се охлади. Около 30-40 минути са достатъчни, за да се махне рингът на формата. Украсявам с рендосан млечен шоколад и бисквити Тутки.
Готовата торта се прибира в хладилник и след 1 час вече може да се консумира. Аз обаче я оставям до другия ден, за да може да попие ароматът от кроасаните и банана.
Пудинговата торта с кроасани и банан е готова.