Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пудингова торта с кроасани и банан

Пудингова торта с кроасани и банан

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Пудингова торта с кроасани и банан
Снимка: Драга Мишева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Влюбихме се от пръв поглед в пудинговата торта с кроасани и банан"

Необходими Продукти

  • За тортата
  • кроасани с шоколад - 6 бр.
  • банани
  • ванилов пудинг - 4 бр. (по 60 г)
  • захар - 15 с.л.
  • обикновени бисквити
  • прясно мляко - 1200 мл
  • масло - 250 г
  • черен шоколад - 100 г
  • какао
  • За украсата
  • бисквити - Тутки
  • млечен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипах 1 литър от млякото в подходящ съд, добавих захарта и сложих на котлона да се загрява. През това време си приготвих пудинговата смес.

Изсипах съдържанието на 4-те пакетчета пудинг и добавих към тях останалите 200 мл прясно мляко. Разбърках много хубаво до пълното разтваряне, за да може пудингът да стане гладък.

След подготвения пудинг се върнах отново на котлона и бърках млякото до пълното разтваряне на захарта. След това на тънка струя прибавих и пудинга. Бъркайте непрекъснато и внимавайте, защото количеството пудинг е по-голямо и много бързо започва да стяга.

Когато пудингът е вече готов, махнах от котлона и добавих маслото. Предварително го бях нарязала на парчета, за да може да се разтвори в сместа по-бързо.

Готовият пудинг разделих на 2 горе-долу равни части. Към едната добавих черния шоколад и 2 равни супени лъжици какао. Така цветът на крема стана много хубав.

И така вече тортата е почти готова, остана само да се нареди. Взимам форма с падащи страни. Най отдолу редя обикновените бисквити, които предварително потапям в прясно мляко или сок от компот. Там, където остават дупки, начупвам парченца бисквити и запълвам. Отгоре върху тях изсипвам тъмния пудинг.

Следват кроасаните. Винаги купувам с шоколад, защото ефектът след разрязването е страхотен. Всеки кроасан разцепвам с нож по средата и слагам вътре резенчета банан. Леко притискам кроасаните, за да не са толкова издути и да успеят да се поберат във формата. Редя ги върху кафявия крем. Ако и тук останат празни места, просто начупвам допълнително кроасан и запълвам.

Най отгоре заливам с белия пудинг.

Оставям тортата да се охлади. Около 30-40 минути са достатъчни, за да се махне рингът на формата. Украсявам с рендосан млечен шоколад и бисквити Тутки.

Готовата торта се прибира в хладилник и след 1 час вече може да се консумира. Аз обаче я оставям до другия ден, за да може да попие ароматът от кроасаните и банана.

Пудинговата торта с кроасани и банан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: