Шоколадово-пудингова торта

Шоколадово-пудингова торта
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Шоколадово-пудингова торта - топящ се в устата невероятен вкус, който просто трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
  • захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - 100 г настърган
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • бадемова есенция - 2 капки
  • За кафявия крем
  • пудинг - 2 пакетчета шоколад
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • За ваниловия крем
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. бита
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме маслото, ванилията, бакпулвера, бадемовата есенция, какаото, разбъркваме, добавяме брашното и накрая настъргания шоколад.

Изсипваме сместа в тефлонова тавичка и изпичаме в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Оставяме да се охлади и изваждаме блата в чиния.

Кипваме млякото за шоколадовия крем. Добавяме захарта. Разтваряме пудинга във водата и сипваме при млякото. Варим до сгъстяване, отместваме и прибавяме шоколада и маслото. Разбъркваме и оставяме настрани.

За ваниловия крем отделяме 2 с.л мляко и смесваме с пудинга.

Останалото мляко кипваме със захарта, добавяме пудинга и сваряваме до сгъстяване. Оставяме крема да изстине и добавяме битата сметана.

Намазваме блата с шоколадовия крем. Отгоре правим ивици с ваниловия крем и с нож разнасяме в едната посока успоредно през белите ивици.

Поръсваме отстрани с шоколадови пръчици и прибираме приготвената шоколадова торта в хладилника за 5-6 часа да се стегне.

Лесна шоколадово-пудингова торта за всеки повод.

Опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: