Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме маслото, ванилията, бакпулвера, бадемовата есенция, какаото, разбъркваме, добавяме брашното и накрая настъргания шоколад.
Изсипваме сместа в тефлонова тавичка и изпичаме в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Оставяме да се охлади и изваждаме блата в чиния.
Кипваме млякото за шоколадовия крем. Добавяме захарта. Разтваряме пудинга във водата и сипваме при млякото. Варим до сгъстяване, отместваме и прибавяме шоколада и маслото. Разбъркваме и оставяме настрани.
За ваниловия крем отделяме 2 с.л мляко и смесваме с пудинга.
Останалото мляко кипваме със захарта, добавяме пудинга и сваряваме до сгъстяване. Оставяме крема да изстине и добавяме битата сметана.
Намазваме блата с шоколадовия крем. Отгоре правим ивици с ваниловия крем и с нож разнасяме в едната посока успоредно през белите ивици.
Поръсваме отстрани с шоколадови пръчици и прибираме приготвената шоколадова торта в хладилника за 5-6 часа да се стегне.
Лесна шоколадово-пудингова торта за всеки повод.
Опитайте.